Erste Trader, KEBA verseny

Erste Trader, KEBA verseny
Eredményesen szerepeltünk a KEBA versenyen

2017. novemberében kezdődött az idei KEBA verseny selejtezője. A verseny célja a pénzügyi és ezen belül a befektetésekkel kapcsolatos ismeretterjesztés volt, és így, aki részt vett a versenyen, az a csapat már nyertesnek tekintheti magát, mert a tagjai valamelyest jobban látják, értik a tőkepiacok működését. A versenyen résztvevő két csapatnak a tanárok készségesen segítettek mindenben, amiben tudtak, a legjobb tudásukkal. Mindkét csapatnak segített Makrainé Kordás Anita tanárnő a tesztek kitöltésben, órák után.
A verseny két részből tevődött össze. A selejtező egyik ága az Ilias felületen futó fordulókból állt, amelyekben négy – egyre nehezedő – teszttel kellett megbirkóznunk. Tesztenként 20 kérdést kaptunk, és összesítve 80 pontot lehetett elérni, majd a négy fordulót összesítve rangsorolták a csapatokat.
A selejtező másik ága az Erste Trader felületén futó hozamverseny volt, melyben 10 milliós kezdőtőkével indult minden egyes csapat. Ebből kellett gazdálkodni és jól befektetni a tőzsdén, ami az elején még minden csapat számára nehezen ment. A tagoknak meg kellett beszélni, hogy mibe fektetnek, így nézeteltérések is voltak, de a végén meg lehetett beszélni őket, még ha nehezen is.
Azok a csapatok, akik most nem kerültek a továbbjutók közé, ne csüggedjenek. Az igazi befektetések világa nem verseny, nem az a lényeg, hogy nekünk több hozamunk legyen, mint bárki másnak. Az igazi befektetések világában “csak” az a fő, hogy az általunk megcélzott hozamot elérjük (rövid-, közép-, vagy hosszútávon, ez az adott befektető habitusától függ). Ennek a játékpénzzel folyó hozamversenynek inkább az volt a célja, hogy a résztvevőket megismertesse a tőkepiacok gyakorlati világával, a vállalatokkal, a hírekkel, a chartokkal és persze az online tőzsdeplatformokkal. Szerintem ez sikerült.
A Mansnothot nevű csapat és annak tagjai (Harsányi Károly Richárd, Sütő Ádám, és Hegedűs Bence) 195.-ek lettek, és 44 pontot szereztek a 4 fordulóban összesen, míg a TopGuys csapat és a tagjai (Máté Gergő Attila, Szathmári Levente, Juhász Benjamin) 75. helyezettek lettek 58 ponttal.


2018-01-29 11:28:26
Szerző: BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma
versenyek
közgadaság
facebook email nyomtatás
TOVÁBBI HíREINK
 
I. Balmazújvárosi Robot Szumó Verseny
I. Balmazújvárosi Robot Szumó Verseny class=
 
SZIIV 2019
SZIIV 2019 class=
 
Szakmák éjszakája 2019
Szakmák éjszakája 2019 class=
 
Szakmák éjszakája
Szakmák éjszakája class=
 
Fair Play Cup 2. helyezés
Fair Play Cup 2. helyezés class=
 
Március 15, a Szabadság napja
Március 15, a Szabadság napja class=
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE
Főoldal
Friss >> HíreinkEseménynaptárCímkék
Iskolánk >> TörténetünkAz épületTablóinkTanárainkEredményeinkDokumentumok
Felvételizőknek >> NyolcadikosoknakÉrettségi után, nappaliÉrettségi után, levelezőFelnőttképzésTanfolyamokCISCO
Diákélet >> IskolaújságDiákönkormányzatFotóklubMa is tanultam valamitSzakmai blogTanulószoba
BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma © 2016