Mechwart Kupa 2017

Mechwart Kupa 2017
Április 7-én tartották meg az 5. Mechwart Lego Robot Kupát, ahová iskolánkból két háromfős csapattal jelentkeztünk, hogy megmérettethessük jelenlegi tudásunkat.

A verseny Debrecenben zajlott, így miután megérkeztünk a helyszínre, a nyitó- és köszöntőbeszédek előtt volt időnk alaposan szemügyre venni a feladatot. Idén rendhagyó módon előre közölték a versenyzőkkel a feladat mivoltát, így nem ért minket váratlanul, mikor megláttuk: a prob-léma közlekedéssel kapcsolatos. A feladat az volt, hogy (a már korábban megépített) robotunk a pályán a KRESZ szabályainak megfelelően menjen végig, majd időben térjen vissza a kiindulóponthoz. Kilenc részre volt felosztva a pálya, ezekért – ha szabályosan közlekedett rajta a robot – fejenként tíz-tíz pontot lehetett szerezni. A maximális százas pontszámot egy menetben akkor lehetett begyűjteni, ha a megszabott 4 percen belül a robot időben visszatért és beparkolt a neki szánt helyre.

A feladatban olyan részeken kellett a robotunknak sikeresen helyt állnia, mint például egy körforgalom, egy gyalogos átkelő, egy sorompó és a zöld, illetve a piros lámpák. A szenzorokkal érzékelő NXT 2.0-ás robotnak kétszeri megpróbáltatást kellett kiállnia: egyszer személygépkocsiként, majd teherszállítóként kellett teljesítenie a pályát, amikor már figyelembe kellett venni a magasságkorlátozásokat is. Jól összeszokott csapatunk számára tudásunkon kívül csakis a szerencsének volt döntő fontossága a verseny kimenetelében. Rengeteg tényező közrejátszott a szenzorok megfelelő működésében, elég volt egy halvány árnyék, és a robotunk könnyen eltévedhetett vagy rombolhatott a közlekedési elemekkel felépített pályán.

Végül egy hajszál választott el minket a dobogó harmadik fokától, miután négyes holtverseny alakult ki a harmadik helyért. Ennek ellenére rengeteg tapasztalattal és jó emlékkel zárhattuk le az olykor feszült és szoros pillanatokkal teletűzdelt napot. És ha nem is nyertünk, de abban biztosak vagyunk, hogy legközelebb is próbára tesszük magunkat és tudásunkat.

 

Kocsis Kamilla 10.B


2017-05-03 22:20:56
Szerző: Kocsis Kamilla 10.B
versenyek
informatika
facebook email nyomtatás
TOVÁBBI HíREINK
 
Tanulmányi kiránduláson
Tanulmányi kiránduláson class=
 
Rendkívüli felvételi eljárás
Rendkívüli felvételi eljárás class=
 
I. Balmazújvárosi Robot Szumó Verseny
I. Balmazújvárosi Robot Szumó Verseny class=
 
DÖK nap
DÖK nap class=
 
SZIIV 2019
SZIIV 2019 class=
 
Szakmák éjszakája 2019
Szakmák éjszakája 2019 class=
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE
Főoldal
Friss >> HíreinkEseménynaptárCímkék
Iskolánk >> TörténetünkAz épületTablóinkTanárainkEredményeinkDokumentumok
Felvételizőknek >> NyolcadikosoknakÉrettségi után, nappaliÉrettségi után, levelezőFelnőttképzésTanfolyamokCISCO
Diákélet >> IskolaújságDiákönkormányzatFotóklubMa is tanultam valamitSzakmai blogTanulószoba
BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma © 2016