Nyílt napot tartottunk 2018-ban

Nyílt napot tartottunk 2018-ban
Sok érdeklődővel és jó idővel és jó hangulatban telt a nyílt napunk

Az érdeklődő diákok és szülők idén nem csak az iskolát, a tanórákat látogathatták meg, hanem a párhuzamosan iskolánkban megrendezett II. KözGáz robot szumó versenyt is megnézhették.

Biri Imre tagintézmény vezető megnyitója után Szabó Orsolya (10.B) tanulónk mutatta be iskolánkat, majd tagintézmény-vezető helyettesünk, Dancsné Suller Judit tanárnő mutatta be az iskola szerkezetét, és a turisztikai ágazatunkat. Mint ahogy említette, a turisztika ágazatot választók nem a zsákutcát választják ebben a régióban, hiszen Hajdúszoboszló városában igenis nagy létjogosultsága van a szakmának, és nagyon könnyen lehet elhelyezkedni azzal a végzettséggel és tudással, melyet iskolánk tud nyújtani. Tájékoztatta a jelenlevőket a felvételi rendjéről, iskolánk különlegességeiről és arról, hogy miért is jó hozzánk járni a diákoknak.

A tájékoztatást Makrainé Kordás Anita tanárnő, iskolánk tagintézmény-vezető helyettes folytatta, aki a közgazdasági ágazatot mutatta be nagy érdeklődés mellett. Előadásából megtudhattuk, hogy a nehéznek tűnő számok, statisztika és mérleg szavak mögött igazából a mindennapi életben használt fogalmak vannak, melyek minden Magyarországon élő embernek nem csak illik, hanem kötelező is tudnia, tehát akik ezt az ágazatot választják, biztosan nem veszteni, csak nyerni fognak vele.

A beszámoló után Kerékgyártó Tamás, iskolánk gyakorlati oktatásvezetője tartott rövid prezentációt az informatika ágazatról, az informatika szakma szépségéről. Mint kiemelte, nem az a fontos a mai világban, hogy informatikus papírral rendelkező emberek kerüljenek ki egy iskolából, hanem informatikai szakemberek legyenek, akik tényleg a szakmában töltik majd szakmai jövőjüket. A mi iskolánk olyan oktatási intézmény, ahol a diákok ilyen jellegű, gyakorlatias, és a piaci igényeknek megfelelő tudást kapnak. Pár példa segítségével próbálta eloszlatni azokat a tévhiteket (sztereotípiákat), melyek miatt sokan nem választják ezt a szép szakmát. 

Az előadások után 2 órában, több mint 10 órát látogathattak meg az érdeklődők. Köszönjük, hogy eljöttetek, reméljük szeptemberben találkozunk!


2018-11-08 13:00:46
Szerző: BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma
rendezvények
felvételi
iskola
GINOP
facebook email nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
TOVÁBBI HíREINK
 
Tanévnyitó ünnepség
Tanévnyitó ünnepség class=
 
Állás hirdetés
Állás hirdetés class=
 
Ilyen még nem volt
Ilyen még nem volt class=
 
2020. őszén induló szakképzési osztályok
2020. őszén induló szakképzési osztályok class=
 
Újabb sikeres vizsgák a felnőttoktatásban
Újabb sikeres vizsgák a felnőttoktatásban class=
 
Nemzeti Összetartozás Napja
Nemzeti Összetartozás Napja class=
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE
Főoldal
Friss >> HíreinkEseménynaptárCímkék
Iskolánk >> TörténetünkAz épületTablóinkTanárainkEredményeinkDokumentumok
Felvételizőknek >> NyolcadikosoknakÉrettségi után, nappaliÉrettségi után, levelezőFelnőttképzésTanfolyamokCISCO
Diákélet >> IskolaújságDiákönkormányzatFotóklubMa is tanultam valamitSzakmai blogTanulószoba
Berettyóújfalui SZC Közgazdasági Technikum © 2016 - 2020