PénSztár megyei forduló

PénSztár megyei forduló
Negyedik helyezést ért el a 12.A osztály négyfős csapata a PénzSztár Vetélkedő megyei fordulóján.

Iskolánk idén is négy fős csapattal vett részt az országos PénzSztár versenyen. A két online előselejtezőn könnyen továbbjutottunk a megyei fordulóba, és még több felkészítő órán vettünk részt a siker érdekében.

A megyei forduló a  Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán került megrendezésre október 6-án. Ott már nezehezebb feladatok vártak minket, pl. gazdasági foglalkozások, fogalmak felismerése, számításos feladat, amelyek egész emberiek voltak. A forduló során végig az első helyeken mozogtunk, végül másodikok lettünk, és így a regionális középdöntőbe jutottunk.

Kaptunk egy házi feladatot is, amelyben egy sikeres vállalkozás történetét kellett bemutatnunk a környezetünkből, két percben, minden technikai segédeszköz nélkül. Ismét két hetünk volt, a minél pontosabb felkészülésre, de kicsivel könnyebb dolgunk volt, mivel tisztában voltunk a feladatok nehézségeivel, és hogy mik azok a témák, amelyeket előszerettel megkérdeznek (diákhitel, biztosítások, gazdasági mutatók, mozaikszavak stb.)

Ez a forduló ugyanott került megrendezésre. Az odaút során már érezhető volt, hogy mindenki izgul, nem úgy, mint legutóbb. A verseny a prezentációkkal kezdődött, vittünk kóstolót is (ami természetesen a zsűri asztalára borult) és képeket a vállalkozásról. Hatalmas megdöbbenésünkre erre a feladatra mi kaptuk a legtöbb pontot, de ezután következtek a szituációs feladatok, az elmúlt hetek gazdasági eseményeiről való kérdések, melyekben felmerültek 2008-ra vonatkozó kérdések is (na mindegy…), és sok más aranyos feladat.

Összességében nagyon jól érezhetjük magunkat, hiszen 4. helyezést értünk el, vagyis az ország 40 legjobb csapata közül mi vagyunk az egyik. Felkészítő tanárainknak az egész csapat nevében szeretném megköszönni fáradalmas munkájukat és türelmüket! 

 

Molnár Nóra

12.A osztály


2017-12-07 21:46:46
Szerző: BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma
versenyek
közgadaság
facebook email nyomtatás
TOVÁBBI HíREINK
 
I. Balmazújvárosi Robot Szumó Verseny
I. Balmazújvárosi Robot Szumó Verseny class=
 
SZIIV 2019
SZIIV 2019 class=
 
Szakmák éjszakája 2019
Szakmák éjszakája 2019 class=
 
Szakmák éjszakája
Szakmák éjszakája class=
 
Fair Play Cup 2. helyezés
Fair Play Cup 2. helyezés class=
 
Március 15, a Szabadság napja
Március 15, a Szabadság napja class=
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE
Főoldal
Friss >> HíreinkEseménynaptárCímkék
Iskolánk >> TörténetünkAz épületTablóinkTanárainkEredményeinkDokumentumok
Felvételizőknek >> NyolcadikosoknakÉrettségi után, nappaliÉrettségi után, levelezőFelnőttképzésTanfolyamokCISCO
Diákélet >> IskolaújságDiákönkormányzatFotóklubMa is tanultam valamitSzakmai blogTanulószoba
BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma © 2016