SZIIV 2019

SZIIV 2019
SZIIV 2019 - JegyKalk applikáció

Második Szegedi Innovatív Informatikai Versenyünk

JegyKalk: Valaki úgy szereti, ha napra pontosan tudja átlagát, de akadnak olyanok is, akik félév, év vége utolsó hetén akar csak bosszankodni ezen.
Ez mind nem számít, hisz mi mindenkinek segíteni próbálunk, akiknek tudását jegyekben mérik.

Mivel a legutóbbi továbbjutásunkkal és a 3 napos versenyen való részvételünkkel rengeteg élményt és tudást szereztünk, úgy gondoltuk idén is jelentkezünk a SZIIV-re.

Tavaly év decemberében jártunk, amikor már szorított minket a határidő, de egy kézzel fogható ötletünk sem volt, milyen programmal nevezzünk a versenyre. Azonban sikerült olyan összetett programokat kitalálnunk, amelyek még egy tapasztalt fejlesztőnek is elgondolkodtató lett volna a kivitelezése, így azokat a feladatokat és problémákat meghagytuk a jövőbeli énünknek.

Volt azonban egy probléma, amelynek megoldására bevallom én is csak évekkel ezelőtt gondolkoztam, és valószínűleg akkor úgy voltam vele, mint mi a nehezebb feladatokkal: meghagytam későbbre, amikor majd tapasztaltabb leszek és a lexikális tudásom is tágabb körű lesz. Úgy éreztem elérkezett az idő és noha a feladat megoldására úgy gondoljuk hatalmas igény volt, a megvalósítása már nem követelt túl sokat jelenlegi tudásunkhoz képest.

Amely kicsit furcsán hangzik, hisz lényegében semmit sem tudtunk azokról a fejlesztői környezetekről, amelyeket a JegyKalk megírásához kellett tudnunk. Ezért januárban még csak a főbb funkció voltak megírva a programunknak, majd ahogy múltak a hetek, hónapok, egyszer csak a továbbjutott csapatok listája között olvastuk magunkat.

Noha a program alapja az átlagszámítás, annál sokkal több mindent képes kiszámolni és erre is szerettük volna a figyelmet irányítani. A tantárgy jegyeinek elemzésével olyan fontos dolgokra figyelhetünk, mint az átlag rontásának veszélye, a javítás közelsége, valamint a dolgozatok időpontjának lementésével a felkészülés észben tartása is könnyebbé válik.

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is 3 napra pakoltuk be bőröndjeinket, azonban eltérő módon az első nap külön szálláson voltunk. A döntőt Szegeden tartották, így az első nap és a verseny napjának délutánjain, ahova csak el tudtunk menni, elmentünk.

Jó érzés volt ismét feleleveníteni a város szépségeit és a versennyel járó izgalmakat újra átélni. Nagyon megleptek minket a zsűriktől kapott dicséretek és az, hogy mennyire foglalkoztatta őket a program jövője.

Idén hihetetlenül erős pályamunkák voltak, amelyek főként olyan problémákra találták meg a teljes – illetve részmegoldásokat, amelyek mi majd csak a jövőbeli énünkre szeretnénk bízni. A dobogóról sajnos lecsúsztunk, de ez szerencsére nem vette el a kedvünket attól, hogy később még megbabonázzuk a Jegykalk forráskódját és további újításokat vigyünk bele. De addig is mindkettőnknek le kell győznie egy nagyobb mumust, amit mások csak az érettséginek hívnak.

Ezúton szeretnénk megköszönni Brósch Éva tanárnőnek, aki megtanított minket közönség előtt is bemutatni programunkat, mert a sötétben a billentyűzetet koptatni sokkal könnyebb, mint a reflektorfényben egyetemi tanároknak elmagyarázni a JegyKalk-ot felépítő algoritmusokat, és mindenki másnak, aki szerepelt a reklámvideó elkészítésében és tesztelte programunkat!


2019-04-24 14:33:54
Szerző: Kocsis Kamilla (12. B)
diákélet
rendezvények
versenyek
programozás
iskola
facebook email nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
TOVÁBBI HíREINK
 
Szelet a Vitorlába! 2019
Szelet a Vitorlába! 2019 class=
 
Beiskolázás érettségi utáni szakképzésre
Beiskolázás érettségi utáni szakképzésre class=
 
Ingyenes nyelvi kézpés
Ingyenes nyelvi kézpés class=
 
Tanulmányi kiránduláson
Tanulmányi kiránduláson class=
 
Rendkívüli felvételi eljárás
Rendkívüli felvételi eljárás class=
 
I. Balmazújvárosi Robot Szumó Verseny
I. Balmazújvárosi Robot Szumó Verseny class=
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE
Főoldal
Friss >> HíreinkEseménynaptárCímkék
Iskolánk >> TörténetünkAz épületTablóinkTanárainkEredményeinkDokumentumok
Felvételizőknek >> NyolcadikosoknakÉrettségi után, nappaliÉrettségi után, levelezőFelnőttképzésTanfolyamokCISCO
Diákélet >> IskolaújságDiákönkormányzatFotóklubMa is tanultam valamitSzakmai blogTanulószoba
BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma © 2016