Külföldi Nyelvtanulási Program

Iskolánk története

Az intézményben 1971-óta folyik közgazdasági képzés. A magas színvonalú, tradicionálisnak mondható képzés mellett 2013-ban gazdasági informatikusokat kezdtünk képezni előbb érettségi utáni szakképzésben, majd 2014-től az érettségire felkészítő szakaszban is.
Az intézmény kezdetben a Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának, 2013. január 1-től a KLIK Debreceni Tankerületének, majd 2015. július 1-től a NGM fenntartása alatt állt. 2018. szeptemberében újabb fenntartó váltás következett be. Jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja a működésünkhöz szükséges forrásokat.
A szakképzés átalakítása miatt a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum tagintézményeként működünk. Szakmai érettségi vizsgára készítünk fel közgazdasági és informatikai szakmacsoportban. Diákjaink a 2016/2017. tanévtől az érettségi bizonyítványuk mellé munkavégzésre is jogosító szakmai végzettséggel is rendelkeznek. Az érettségi utáni szakképzésben pénzügyi-számviteli ügyintézőket és gazdasági informatikusokat képzünk.
Nagy hangsúlyt fektetünk a munkaerőpiacon is felhasználható tudás megszerzésére. Ennek érdekében szoros együttműködésben vagyunk az IT Service, a NI informatika cégekkel, amelyek támogatásával a legkorszerűbb technikai eszközök (CISCO) megismerésére van lehetősége diákjainknak. A közgazdasági vonalon nincs olyan pénzintézet, gazdasági vállalkozás, ahol ne dolgoznának volt "Közgázos" diákok. Tapasztalatunk szerint az intézmény jó színvonalú munkát végez, melyet az országos átlagnál jóval magasabb kompetencia mérési, érettségi és jelentkezési eredmények támasztanak alá. Jó döntést hoz az a szülő, az a tanuló, aki a BSZC Közgazdasági Szakgimnáziumát választja, hiszen akár a közgazdasági, akár az informatikai, akár a turisztikai képzést kívánja igénybe venni, olyan ismeretek és végzettség birtokába kerül, amellyel biztos sikerre számíthat a munkaerőpiacon.

Köszönöm figyelmüket és várjuk érdeklődésüket!

Biri Imre 
tagintézmény-vezető

UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE
Főoldal
Friss >> HíreinkEseménynaptárCímkék
Iskolánk >> TörténetünkAz épületTablóinkTanárainkEredményeinkDokumentumok
Felvételizőknek >> NyolcadikosoknakÉrettségi után, nappaliÉrettségi után, levelezőFelnőttképzésTanfolyamokCISCO
Diákélet >> IskolaújságDiákönkormányzatFotóklubMa is tanultam valamitSzakmai blogTanulószoba
BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma © 2016