Fordított nap az iskolában

Fordított nap az iskolában
"Fordított nap" megrendezésére került sor az iskolában

     Április 1-jét mindenki úgy ismeri, hogy a bolondok napja. A Közgázban ezen a napon a tizenegyedik évfolyam meglepte az iskola többi tanulóit. Három fő témája volt a napnak.
Elsőnek meghírdettük a No backpack day-t, ezért már a reggel nem a megszokott módon kezdődött. A diákok fantáziájára lett bízva, hogy mibe hozza az iskolai felszerelését. A legkreatívabb ötleteket pontoztuk, de viszont aki táskát hozott, az minusz pontott kapott, ezzel kezdődött az osztályok közötti versengés. Utána jött az a bizonyos „fordított nap”. Az első három óra meg lett tartva, de ez sem átlagosan történt, hanem a tanárok helyett a tizenegyedikes tanulók tartották meg az órákat, amiről az iskola diákjai nem tudtak. A tanórák után 10 órától pedig a spotnap vette kezdetét. Minden évben ősszel van egy sportnap, ami egy megemlékezésről szól, de ez teljesen más volt. Az volt a célunk, hogy senki sem unatkozzon, ezért nem csak ügyességi feladatok voltak, hanem erőnléti és gondolkodtató feladatok is. A sportnap sorversennyel kezdődött, osztályonként 8 fő versenyzett egymás ellen, ahol az ügyességre és a gyorsaságra volt szükség. A sorversennyel párhuzamosan ment a pin-pong és a darts, ahol ugyanúgy az ügyességre, de mellette a koncentrációra is szükség volt. Ugyanezzel párhuzamba ment a kötélhúzás és a szkander, ahol a tanulók az erejüket mutathatták meg. Külön terembe sakkpárbaj volt, így „agytornaként” a diákok a logikusgondolkodásukat alkalmazták, de a türelmükre is nagy szükségük volt. Majd a végén kosárra dobás és székfoglaló volt. Ezeket a feladatokat nem csak a diákok, hanem az osztályfőnökök is kipróbálhatták, és az élmény mellett még plusz pontokat is kaptak az osztályok. Miután minden feladatnak vége lett, az osztályok és osztályfőnökeik izgatottan várták az eredményhírdetést. A dobogós osztályokat oklevélel jutalmaztuk és a nap nyertese mindössze két ponttal a 10/b osztály lett, viszont mindenki ugyanannyira örült és ugyanannyira volt boldog mint, amilyen a nyertes osztály.
Szerencsére nagyon jól zárult a nap, és reméljük, hogy ugyanekkora sikre lesz a DÖK napnak is, amilyen ennek a napnak volt.


2022-04-01 13:34:52
Szerző: Berettyóújfalui SZC Közgazdasági Technikum
diákélet
érdekesség
iskola
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
TOVÁBBI HíREINK
 
Rendkívüli felvételi eljárás a 2022/2023-as tanévre
Rendkívüli felvételi eljárás a 2022/2023-as tanévre
 
Ballagás 2022.04.29
Ballagás 2022.04.29
 
KIFIR egyeztetett felvételi jegyzék - hivatalos végeredm...
KIFIR egyeztetett felvételi jegyzék - hivatalos végeredm...
 
DÖK nap 2022.04.13.
DÖK nap 2022.04.13.
 
Siker az informatikában
Siker az informatikában
 
Városi kitüntetésben részesült tanulóink a HVTV adás...
Városi kitüntetésben részesült tanulóink a HVTV adás...