Karácsonyi vetélkedő a Közgázban

Karácsonyi vetélkedő a Közgázban
2021.12.21-én a tizenegyedik évfolyam karácsonyi vetélkedőt szervezett az iskola tanulói számára

2021.12.21-én a tizenegyedik évfolyam karácsonyi vetélkedőt szervezett az iskola tanulói számára. A vírushelyzetre való tekintettel nem közösen ünnepelt az iskola a megszokott módon, hanem osztályonként külön-külön. Egy-egy osztályra 4-5 fő jelentkezett segítőnek és így tudtuk megvalósítani azt, hogy ez a nap minél jobb és emlékezetesebb legyen.

Kicsit bővebben a feladatokról:

A célunk az volt, hogy a feladatok viccesek, gondolkodtatóak legyenek, de némi kreativitást is igényeljenek. A napot azzal kezdtük, hogy ráhangolódjunk a karácsonyra, ezért egy karácsonyi filmet néztünk meg, majd utána minden osztálynak egy kis Kahoottal kellett játszaniuk. Az osztály tagjai csoportokat alkotva válaszoltak a viszonylag könnyű kérdésekre, ezzel tesztelve a karácsonyról és a tanárokról meglévő ismeretüket. Egy sor-Activity-vel folytattuk, ahol két darab öt fős oszlopot alkotva kellett elmutogatni a hátamögött lévőnek a kihúzott kártyalapokon szereplő dolgokat. A második, harmadik feladat párhuzamosan zajlott, míg az osztály egyik fele az osztályfőnöküket díszítette fel az otthonról hozott kellékekkel, addig a másik felének a karácsonyi dalok folytatását kellet kitalálnia. Ugyanígy zajlott a negyedik-ötödik feladat is, csak annyiban különbözött, hogy ez a két feladat egy kis képzelőerőt igényelt, ugyanis verset vagy sztorit kellett a diákoknak írniuk a borítékban levő szavak felhasználásával, erre öt főre volt szükség, és ezalatt az idő alatt az osztály többi tagjának két szétvágott képet kellett helyesen kirakniuk, amit egy A/4-es lapra kellett ráragasztaniuk. Az utolsó két feladatban egy képeslapot kellett készíteni, és egy vicces mémet a megadott anyagok felhasználásával.
Én a 12/A-hoz lettem beoszta és öröm volt látni, azt hogy az osztály lelkesen, és izgatottan állt hozzá az újabb és újabb feladatokhoz. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, hogy nem csak pár ember dolgozott vagy éppen csinálta a feladatokat, hanem az osztályban mindenki be lett avatva, és részt vett, ezért sokkal gyorsabban, és hangulatosabban telt el ez a nap.


2022-01-10 11:17:46
Szerző: Deák Alexandra 11/B
diákélet
rendezvények
ünnepség
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
TOVÁBBI HíREINK
 
Jelentős változások előtt a KÖZGÁZ FM
Jelentős változások előtt a KÖZGÁZ FM class=
 
Pályaorientációs nap
Pályaorientációs nap class=
 
Mikulás apóka a Közgázt járta
Mikulás apóka a Közgázt járta class=
 
Turizmus-vendéglátás ágazat
Turizmus-vendéglátás ágazat class=
 
Informatika és távközlés ágazat
Informatika és távközlés ágazat class=
 
Elektronika és elektrotechnika ágazat
Elektronika és elektrotechnika ágazat class=