Köszönti Önt a BSZC Közgazdasági Technikum

Tisztelt Érdeklődő!
Nagy szeretettel köszöntöm iskolánk honlapján!
Örömünkre szolgál, hogy érdeklődik az intézmény iránt.

Engedje meg, hogy néhány szóban bemutassam a BSZC Közgazdasági Technikumot.

Az intézményben 1971-óta folyik közgazdasági képzés. A magas színvonalú, tradicionálisnak mondható képzés mellett 2013-ban gazdasági informatikusokat és 2017-től turisztikai termékértékesítőket kezdtünk képezni. Az intézmény kezdetben a Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának, 2013. január 1-től a KLIK Debreceni Tankerületének, majd 2015. július 1-től a NGM fenntartása alatt állt. 2018. szeptemberében újabb fenntartó váltás következett be. Jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja a működésünkhöz szükséges forrásokat. A szakképzés átalakítása miatt, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum az iskola fenntartója.

Tanulóinkat a 2020/2021-es tanévtől Gazdálkodás-menedzsment, Informatika és távközlés valamint Turizmus-vendéglátás ágazatokba iskolázzuk be. Képzésük 5 tanéven keresztül tart. 12. évfolyam végén - az idegen nyelv kivételével - érettségi vizsgát tesznek.  A 13. évfolyam végén kerül sor idegen nyelvből az érettségi vizsgára valamint a technikusi vizsga is ekkor kerül lebonyolításra. A technikusi vizsga emeltszintű érettségi vizsgának felel meg. A tanulmányok alatt tanulóink ösztöndíjban részesülnek, amely mértéke a mindenkori minimálbér és 11. évfolyamtól a tanulmányi eredmény függvénye is.
Tanulóink Pénzügyi-számviteli ügyintéző vagy Szoftverfejlesztő- és tesztelő technikus vagy Turisztikai technikus végzettség birtokában hagyják el iskolánkat.
A gazdasági környezet változása miatt a 2021/2022-es tanévtől megkezdjük az Ipari informatikai technikus képzésünket is.

Az érettségi utáni képzésben jelen vagyunk a felnőtt szakképzésben is. Pénzügyi-számviteli ügyintézői, Ipari informatikai technikusi illetve Informatika és távközlési ágazathoz tartozó képzéseket tudunk biztosítani az érdeklődőknek. Nagy hangsúlyt fektetünk a munkaerőpiacon is felhasználható tudás megszerzésére. Ennek érdekében szoros együttműködésben vagyunk az IT Service, a NI informatika cégekkel, amelyek támogatásával a legkorszerűbb technikai eszközök (CISCO) megismerésére van lehetősége diákjainknak. A közgazdasági vonalon nincs olyan pénzintézet, gazdasági vállalkozás, ahol ne dolgoznának volt "Közgázos" diákok. Tapasztalatunk szerint az intézmény jó színvonalú munkát végez, melyet az országos átlagnál jóval magasabb kompetencia mérési, érettségi és jelentkezési eredmények támasztanak alá.

Jó döntést hoz az a szülő, az a tanuló, aki a Berettyóújfalui SZC Közgazdasági Technikumot választja, hiszen bármelyik képzést is választja, olyan ismeretek és végzettség birtokába kerül, amellyel biztos sikerre számíthat a munkaerőpiacon.
Köszönöm figyelmüket és várjuk érdeklődésüket!

VÁRJUK KÉPZÉSEINKEN!

Biri Imre 
igazgató

Partnereink
Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE
Főoldal
Friss >> HíreinkEseménynaptárCímkék
Iskolánk >> TörténetünkAz épületTablóinkTanárainkEredményeinkDokumentumok
Felvételizőknek >> NyolcadikosoknakÉrettségi után, nappaliÉrettségi után, levelezőFelnőttképzésTanfolyamokCISCO
Diákélet >> IskolaújságDiákönkormányzatFotóklubMa is tanultam valamitSzakmai blogTanulószoba
Berettyóújfalui SZC Közgazdasági Technikum © 2016 - 2021